Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gespecialiseerd in gebiedsontwikkeling
Pro 10 heeft door het team met uitgebreide kennisbank expertise in huis op vele vlakken. Zo zijn wij ook gespecialiseerd in gebiedsontwikkeling. Door de ruime ervaring hebben wij door de jaren heen veel kennis vergaard op dit vlak. De diversiteit die voorbij is gekomen maakt dat Pro 10 deze processen als geen ander kan begeleiden. We hebben meegewerkt aan woontorens, winkelcentra, gebouwgebonden woningen, starterswoningen en complete woonwijken. Wij verzorgen zowel de marktconsultatie als de tender zelf. Elke gebiedsontwikkeling brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Dit maakt het voor Pro 10 steeds opnieuw interessant en leuk om aan mee te werken.

Succesvolle projecten
Hieronder vind je een aantal van onze succesvol afgeronde projecten te vinden.

Buurtschap Crailo
Crailo is een volledig energieneutrale wijk. Op een voormalig defensieterrein wordt hier op 50.000 m² een wijk gerealiseerd met 590 woningen. Met 4000 zonnepanelen, solar carports en laadpleinen wordt ook alle energie voor elektrisch vervoer binnen de wijk opgewekt. De pieken en dalen op het elektriciteitsnet worden tot een minimum beperkt. Op die manier is de wijk zelfvoorzienend en kan dus zoveel mogelijk zelfstandig functioneren. 

In april 2023 tekende GEM Crailo het contract met het geselecteerde energiebedrijf. Het samenwerkingsverband BAM Energy Systems, TotalEnergies en EnergyZero bleek de beste partner voor het realiseren van Crailo. Het energiebedrijf is verantwoordelijk voor het totale energieplaatje binnen het project. Pro 10 heeft voor deze aanbesteding het hele inhoudelijke proces begeleid en uiteraard succesvol afgerond. 

Wij zijn erg verheugd ons steentje te hebben bijgedragen aan een energietransitie als deze en hopen op een prachtig eindresultaat.


Lansingerland
Voor de Gemeente Lansingerland is in Parkzoom 4 in Bergschenhoek een appartementengebouw met huurwoningen ontwikkeld. Pro 10 heeft de aanbesteding, een niet-openbare procedure, begeleid. Voor de gemeente Lansingerland was duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt. Voor de ontwikkeling van deze locatie wilde zij een 'nul-op-de-meter' resultaat. Het moest dus een energieneutraal appartementengebouw worden.

Uiteindelijk zijn er na 5 aanmeldingen 3 inschrijvingen ontvangen. De inschrijver die aan alle minimumeisen voldeed en het hoogste bod op de grond deed heeft de overeenkomst met de Gemeente Lansingerland mogen tekenen.

Het begeleiden van deze procedure was erg leuk voor Pro 10. Wij dragen graag ons steentje bij aan duurzaamheid.


Harderwijk
Pro 10 heeft verschillende aanbestedingen begeleid voor de gemeente Harderwijk. Waterfront is een groene, energieneutrale wijk voor een brede doelgroep. Zo zijn er veel parkeerplaatsen met elektrische laadpunten, kersverse bewoners kregen een fiets en er is een slim energiesysteem. Het slimme energiesysteem bevat niet alleen zonnepanelen, maar maakt gebruik van de warmte die de rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de andere zijde van de weg opwekt. Bovendien is de wijk volledig aardgasvrij, vangen de groene daken het hemelwater op voor hergebruik of afvoer naar wadi's en is er veel ruimte voor optimale biodiversiteit. Met huur- en koopwoningen, eengezinswoningen, appartementen, studio's en een woonvorm voor senioren wordt het zeer divers bevolkt. De woningen met praktijkruimte zijn uitermate geschikt voor ondernemers.

Waterfront is een echt voorbeeldproject als het gaat om duurzame gebiedsontwikkeling. Op onderdelen als biodiversiteit, circulariteit en mobiliteit werd de lat hoog gelegd. Een parel om te begeleiden en een prachtig voorbeeld voor het realiseren van een duurzame toekomst.


Ben je geïnteresseerd in inschrijven voor gebiedsontwikkeling en/of grondverkoop? Volg ons op LinkedIn, houdt de website in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief door het betreffende mailadres te mailen. Zo bent je ervan verzekerd altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe publicaties.

Terug naar overzicht