Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Expertise is niet voorbehouden aan inkoop

Het is niet voor niets dat inkopers en contractmanagers zich bevinden in de betere salarisschalen. Er wordt heel wat van ze gevraagd en om succesvol te zijn. Men moet beschikken over uiteenlopende kennis en goede adviesvaardigheden. Dit geldt niet alleen voor de inkopers en contractmanagers. Iedereen die met leveranciers van doen heeft, dient zijn rol goed te kunnen vervullen. Pro 10 is een fijne samenwerkingspartner die iedereen binnen zijn werkomgeving helpt om zijn kennis en vaardigheden op peil te brengen en te houden. Dit doen wij op persoonlijke wijze meestal in company. Zo sluiten wij perfect aan bij de leerdoelstellingen en context van de deelnemers.

Sparren en coaching

Iedereen heeft wel eens behoefte om even te sparren met een professional. Dit kan een inkoopvraagstuk betreffen vanuit verschillende perspectieven; bijv. juridisch, economisch of sociaal perspectief of vanuit relationeel perspectief. Pro 10 biedt u de mogelijkheid om op basis van een strippenkaart net zo kort of lang als u dat wenst, te overleggen met onze meest ervaren mensen, zoals mr. Pauline Bos, mr. drs. Tobias van der Hoeven, drs. Susan van der Linden en drs. Loek van Beurden MFM. Zij hebben verschillende achtergronden waardoor u altijd de juiste sparringpartner vindt.

Trainingen en workshops

Pro 10 organiseert regelmatig trainingen en workshops voor inkopers en niet- inkopers, bijvoorbeeld hoe lees je een contract en hoe pas je een contract toe, wie heeft welke rol, hoe werken we effectief samen. Wij verzorgen deze trainingen en workshops meestal in company. Op die manier sluiten we perfect aan bij de omgeving van de deelnemers. Ook via open inschrijvingen verzorgen wij trainingen. Onderwerpen waar wij regelmatig voor gevraagd worden zijn:

  • Wat voor soorten contracten zijn er, wat zijn de verschillen en hoe pas je ze toe?
  • Hoe kunnen we effectiever samenwerken op het gebied van inkoop en contractmanagement? Omgaan met verschillende persoonsprofielen?
  • Het werken via een bouwteam constructie, wat zijn de kenmerken, wanneer is dat van toegevoegde waarde?
  • Hoe moet ik contractmanagement professionaliseren, welke stappen moet ik zetten?
  • Algemene inkoopvoorwaarden, wat staat er in en wat betekenen ze?
  • Raamovereenkomsten, welke vormen zijn er en wanneer pas je ze toe?
  • Inhuur van tijdelijk personeel, wat voor soorten inhuur zijn er en welke contract- en aanbestedingsvormen passen daarbij?
  • Het bepalen van de opdrachtwaarde, hoe doe je dat nu goed?
  • IT contracten, waar moet ik op letten?
  • De belangrijkste jurisprudentie voor de inkooppraktijk.

Gastspreker

Onze mensen zijn regelmatig gastspreker op events, zoals op het congres van Pianoo. Ook verzorgen wij gastcolleges op Hogescholen en treden wij op als docent in het (hoger) onderwijs. Zoekt u een gastdocent of spreker voor een gastcollege? Of zoekt u een spreker voor een event, congres of bijeenkomst? Wij delen graag onze kennis en inzichten met u. 


Interesse? Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Terug naar overzicht