Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Aankondiging selectieprocedure verkoop grond woningbouwlocatie Schansgebied

Gepubliceerd op: maandag 13 maart 2023

Aankondiging selectieprocedure verkoop grond woningbouwlocatie Schansgebied

De gemeente Uithoorn is gestart met de (her)ontwikkeling van het centrum van de gemeente. Zij zoeken een partij (of een combinatie van partijen) voor de ontwikkeling en realisatie van 5 woningen in het Schansgebied. Deze moet bestaan uit een architect, projectontwikkelaar en bouwer.

Het gebied bestaat nu nog uit een kerk, pastorie, kerktuin en openbare ruimte (parkeerplaats en wegenstructuur). De gemeente wil het kerkfront en de pastorie behouden en achter het kerkfront woningbouw toestaan. Er mogen hier maximaal vijf woningen gebouwd worden op grond van de gemeente. Door de specifieke positie van elke woning heeft elke woning verschillende regels, vastgesteld in kavelpaspoorten. Geselecteerde partijen moeten instemmen met het grondbod en inschrijvingen worden alleen beoordeeld op kwaliteit.  Na een selectie- en gunningsfase wordt één partij gecontracteerd.

Om inschrijvers optimaal te informeren maakt in de tweede fase een voorlichtingsbijeenkomst met locatiebezoek onderdeel uit van de procedure. Tijdens deze bijeenkomst geeft de gemeente toelichting op de stedenbouwkundige uitgangspunten en wordt de locatie “Schansgebied” bezocht.

Geinteresseerden kunnen Tenderned raadplegen voor meer informatie en inschrijving. De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op 20 april om 10.00 uur.

Terug naar overzicht