Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Detachering inkoopprofessionals

Gepubliceerd op: dinsdag 10 oktober 2023

Detachering inkoopprofessionals

Sinds maart 2016 maakt Pro 10 deel uit van de raamovereenkomst van de Rijksoverheid. Samen met andere raamovereenkomsten en interim opdrachten via onze vaste klanten, voorzien wij ongeveer 50 zzp’ers van een passende functie. Het is de ambitie van Pro 10 om het aantal zzp’ers te laten stijgen. 

De in te vullen functies lopen uiteen van inkoopadviseur tot contractmanager en aanbestedingsjurist met soms een backoffice functie. Het niveau verschilt van junior tot aan senior+. Het aanbod is divers, dit maakt het werk nog leuker. De belangrijkste opdrachtgevers komen vanuit de raamovereenkomst met het Rijk. Dit maakt de keuze voor zzp’ers enorm groot. Ook met het RDW en De Connectie werkt Pro 10 veel samen. Marissa: “Het allerbelangrijkste voor ons is dat we de goede match maken, zodat zowel opdrachtgever als zzp’er tevreden zijn.”

De zzp’ers die voor Pro 10 werken zijn erg te spreken over de manier waarop Pro 10 werkt. De open en transparante manier van communiceren wordt als prettig ervaren en de korte lijntjes zorgen voor snelle acties. Er zijn zzp'ers die al vanaf augustus 2017 via Pro 10 werken en die het nog altijd goed bevalt. Hieruit blijkt dat de manier van werken zorgt voor waardevolle relaties. Helma: “Wij vinden het erg belangrijk om het contact zo persoonlijk mogelijk te houden. We houden rekening met vakanties en denken aan verjaardagen. We houden de korte lijntjes bewust kort, zodat het contact ook persoonlijk blijft en we snel kunnen schakelen.”

Helma en Marissa halen beiden veel plezier uit hun werk. Vooral het persoonlijke contact, waar ze bij Pro 10 ook de ruimte voor krijgen, vinden zij erg fijn. Helma: “Door het persoonlijke contact heb je bij het binnenkomen van een aanvraag vaak al meteen kandidaten in gedachten. Dat is ontzettend fijn voor het snelle schakelen naar zowel aanvrager als zzp’er.” Marissa: “Er zijn vele mooie werkzaamheden die we mogen verrichten, maar de bevestiging van een goede match geeft een hoop voldoening.”

Natuurlijk zijn er ook minder leuke kanten aan het werk, gelukkig wegen die voor beide dames niet op tegen de leuke kanten. Helma: “Het is erg jammer als je de perfecte kandidaat hebt voor een functie en diegene wordt niet uitgenodigd voor een gesprek. Vooral als we er zeker van zijn dat deze kandidaat een aanwinst is voor de betreffende opdrachtgever, dan is het jammer dat je kandidaat niet wordt gekozen.”

Het totaalplaatje bekijkend is Pro 10 nog altijd groeiende wat betreft de detachering van zzp’ers binnen de inkoop. De voldoening die hieruit wordt gehaald is groot. We hopen nog vele opdrachtgevers en zzp’ers aan elkaar te mogen koppelen en het werk van Helma en Marissa te vullen met mooie samenwerkingen.

Ben jij zzp’er binnen de inkoop, wil je graag zzp’er worden of heb je een leuke opdracht? Neem contact op met Helma of Marissa via 070 – 381 97 24 of inkooprijksoverheid@pro10.nl.

Terug naar overzicht