Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Helma traint voor Alpe d’HuZes

Gepubliceerd op: maandag 15 mei 2023

Helma traint voor Alpe d’HuZes

Tien jaar geleden reed Helma ook de Alpe d’HuZes. Met slechts acht maanden fietservaring maakte ze de klim drie keer. Nu, tien jaar later en tien jaar fitter, is haar ambitie om de klim minimaal vier keer te maken. "Met dit doel voor ogen vind ik het nog leuker om te fietsen, het motiveert om steeds de fiets te pakken en te trainen." 

In 2013 maakte ze slechts twee keer klimmeters alvorens de berg op te gaan. Tegenwoordig fietst Helma in de winter op de mountainbike en in de zomer op de racefiets, waarmee ze in de vakantie ook de bergen meepakt. "Ik heb zoveel meer ervaring. Zeker met gunstige weersomstandigheden moet die vier keer wel lukken", lacht ze vastberaden. 

Helma vormt met nog acht mensen het Conor Cares-team dat op 1 juni de Alpe d'Huez bedwingt. Dit gebeurt tijdens het sportevenement Alpe d’HuZes waarbij zoveel mogelijk geld ingezameld wordt voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend beklimmen maximaal zes keer de Alpe d’Huez. De berg heeft 21 bochten en is 14,5 km lang met 1150 hoogtemeters per klim. "Met een gemiddeld hellingspercentage van 7,9% en een afdaling die op zijn zachtst gezegd niet prettig is, is de Alpe d’HuZes een pittige uitdaging."

De opbrengst van het evenement komt ten goede aan KWF. "En aan de Conor Cares Foundation, de stichting die door een van onze teamleden is opgericht ter ere van zijn zoon die aan kanker overleed. Ook daar halen we als team geld voor op." 

Op dit moment traint het team zoveel mogelijk met elkaar in de weekenden. "Gelukkig zit mijn man ook in het team, we trainen altijd met elkaar." Ze maken dan ritten van meer dan 100 kilometer. "Afgelopen weekend heb ik zelfs een rit van 180 km gefietst." Helma draait daar inmiddels haar hand niet meer voor om. Ze fietst zo'n vier keer per week, ook op de mountainbike. "Die ritjes zijn goed voor de intervaltrainingen en voor het maken van hoogtemeters."

Of Helma ooit nog eens meedoet met de Alpe d’Huzes? "Dat durf ik niet te zeggen. Het kost ontzettend veel tijd en energie naast mijn werk. Het is niet alleen trainen, ook sponsors werven en de reis organiseren. Maar voor nu ga ik ervoor!" 

Wil je Helma, het team en het goede doel steunen? Doneer via Stichting Alpe d’HuZes - Helma de Graaff (opgevenisgeenoptie.nl)

Wij wensen Helma en haar team uiteraard heel veel succes, plezier en doorzettingsvermogen!

Terug naar overzicht