0

Inkooptalent Emily van der Linden uitgelicht

Gepubliceerd op: dinsdag 5 juli 2022

Inkooptalent Emily van der Linden uitgelicht

Pro 10 heeft gedreven en enthousiaste professionals. Zij hebben allen hun eigen unieke verhaal over hoe ze bij Pro 10 terecht zijn gekomen. Om mensen te motiveren, enthousiasmeren en informeren over het fantastische inkoop vak en aanbestedingen lichten wij steeds één verhaal uit. Deze keer het verhaal van Emily.

Emily’s interesse voor het inkoop vak werd aangewakkerd tijdens het volgen van de inkoopminor in het laatste jaar van haar studie Facility Management aan de Haagse Hogeschool. Tijdens haar zoektocht naar een afstudeerstage op het gebied van inkoop kwam ze, via school, bij Pro 10 terecht. Dit is inmiddels alweer 6 jaar geleden en tot wederzijds genoegen heeft Emily het nog steeds prima naar haar zin bij Pro 10.

Emily heeft destijds haar afstudeeropdracht uitermate goed uitgevoerd. Zij won voor haar scriptie zelfs de Jan van Beckum scriptieprijs. Het doel van de Jan van Beckum scriptieprijs is om jonge talenten te inspireren om op een vernieuwende manier naar contractmanagement te kijken. Op die manier kan er een bijdrage worden geleverd aan de ontwikkeling van het vak. Alle HBO studenten die afstuderen op het onderwerp contractmanagement kunnen deelnemen aan deze competitie. Emily won een geldbedrag en mocht spreken op de Nationale Contractmanagement Conferentie. Of Emily verheugd was om te mogen spreken dat laten we in het midden, maar de waardering voor haar werk en het geldbedrag waren natuurlijk meer dan welkom. Dat de scriptie van Emily de prijs won zegt natuurlijk iets over de kwaliteit van haar werk, maar zeker ook iets over de kwaliteit van de begeleiding die Pro 10 aan afstudeerders biedt. Emily heeft de begeleiding vanuit Pro 10 tot op de dag van vandaag altijd als zeer goed ervaren.

Tijdens haar afstudeeropdracht keek Emily mee met lopende aanbestedingen, ging mee naar een aantal afspraken en voerde ondersteunende werkzaamheden uit. Het beviel van beiden kanten ontzettend goed en zo is Emily tijdens haar afstudeertraject al in dienst getreden bij Pro 10. Emily kwam zonder inkoopervaring binnen bij Pro 10. Ze heeft in de zes jaar dat ze in dienst is heel veel inkoop- en aanbestedingskennis opgedaan. Ze heeft veel over aanbestedingsrecht geleerd en over contractmanagement. Het meeste heeft Emily geleerd van haar collega’s. Door in tweetallen aanbestedingen te begeleiden kom je alles wat er te leren is vanzelf tegen. Het spreekwoord is niet voor niets: ‘Al doende leert men’. Naast het opdoen van kennis via collega’s heeft Emily een aantal opleidingen gevolgd. De Leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers aan de VU Law Acadamy, B en B+ Best Value, een Bouwteams cursus, CATS CM contractmanagement en diverse inhouse-trainingen zijn succesvol door haar afgerond.

Door de diversiteit aan aanbestedingen die Pro 10 begeleidt is elke dag anders voor de medewerkers. De werkzaamheden verschillen, de klanten verschillen en elke aanbesteding neemt nieuwe uitdagingen met zich mee. Die diversiteit is wat Emily zo leuk vindt aan het inkoop vak. De grootste uitdaging vond ze de aanbestedingen die begeleid moesten worden voor meerdere aanbestedende diensten tegelijk. Je hebt dan met meer wensen en meningen te maken. Het geeft voldoening wanneer je dit gezamenlijk en succesvol kunt afronden. Het overdragen van het contract na het afronden van de aanbesteding vindt ze minder leuk. Je hebt hierdoor weinig zicht op de uitvoering en dat vindt ze soms jammer. In haar jaren bij Pro 10 zijn er al heel wat leuke aanbestedingen langsgekomen. Ze heeft veel favorieten, zoals bijvoorbeeld de aanschaf van tractoren, machines en werktuigen. Doordat er bij haar ouders thuis materiaal te vinden is als tractoren en werktuigen vond ze het leuk en interessant om deze aanbesteding te begeleiden. Zo heeft een ieder in het vak zijn of haar voorkeuren die net even wat meer interesse wekken. Dat maakt het inkoop vak ook zo mooi.

Pro 10 hoopt Emily nog heel lang als waardevolle collega binnen het team te hebben. Er valt altijd nog meer te leren en zo kan ook zij haar kennis weer overdragen aan nieuwe collega’s.

Terug naar overzicht