0

Pro 10 bezoekt Floriade Expo

Gepubliceerd op: dinsdag 10 mei 2022

Pro 10 bezoekt Floriade Expo

Pro 10 heeft de Floriade Expo 2022 bezocht. Een ontzettend indrukwekkende belevenis die voor de nodige inspiratie zorgde. Met onze collega Pauline Bos als privé gids werden we moeiteloos langs de hoogtepunten geleid. Allereerst namen wij de kabelbaan naar de andere kant van het terrein. Na een vergadering en een heerlijke lunch in het 'Food Forum' begon de tocht langs een aantal uitblinkers. 

We kwamen langs ‘The Natural Pavilion’. Dit gebouw laat de mogelijkheid zien om volledig circulair en energieneutraal te wonen, werken en studeren. Grote ‘druiventrossen’ sieren hier de vloer. In het ‘Biotopia Germany’ komen innovatieve oplossingen voorbij. Een interactieve armband activeert de exposities en stimuleert het meedenken over de stad van de toekomst. Bij ‘The Voice of Urban Nature’ hebben Almere en Amsterdam de natuur een stem gegeven in de stad van de toekomst. Prachtig hoe paviljoen, tuin en tentoonstelling hier met elkaar verbonden zijn. De Wolunie laat met hun ‘Shades of Nature’ zien hoe zij wol verven met natuurlijke grondstoffen en zon. Een prachtig kleurenspektakel! Als laatste de circulaire brug, volledig gebouwd van restmaterialen en met de beplanting aan de zijkanten een bijzonder pronkstuk. 

Dit alles vertelt ons bezoek slechts in een notendop. De Floriade zit vol verrassingen, prikkelt alle zintuigen en zit vol inspiratie voor verduurzaming van de samenleving op elk gebied. Fantastisch wat hier is neergezet. Wij hebben ervan genoten. Op naar een halfjaar enthousiaste bezoekers!

Terug naar overzicht