Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Pro 10 heeft aanbesteding gemeente Harderwijk voor realiseren woningen begeleid

Gepubliceerd op: donderdag 15 december 2022

Pro 10 heeft aanbesteding gemeente Harderwijk voor realiseren woningen begeleid

Pro 10 heeft de aanbesteding voor het realiseren van woningen op het Waterfront voor de gemeente Harderwijk begeleid. De gemeente heeft inmiddels de ontwikkeling en realisatie van deelgebied 6 van het Waterfront gegund aan Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. Er moeten 193 woningen komen in dit plangebied ‘Stadswerven’.

Er waren in totaal 5 inschrijvingen voor deze aanbesteding, begeleid door onze Pauline Bos. De gemeenteraad gaf kaders mee en de beoordelingscommissie beoordeelde de inschrijvers op woningdifferentiatie, duurzaamheid, het realiseren van een woonvorm voor een bijzondere doelgroep en het minimale grondbod. Van Wijnen scoorde hierbij de hoogste punten.

De ontwikkelende partijen werden ook uitgedaagd om te sturen op totale woonlasten. Niet alleen de prijs van de woning, maar tevens de hoogte van de energierekening beïnvloedt de betaalbaarheid. Het plan van de winnende partij zorgt voor lage energielasten van toekomstige bewoners.

Een eis van het plan was dat het moet aansluiten bij de opzet en architectuur van de Harderwijkse binnenstad en dat doet het plan van Van Wijnen. Geen één woning in Stadswerven is hetzelfde.  Er zijn studio’s voor starters verspreid over het hele gebied. Er zijn woningen met een extra woon- of praktijkruimte en er is een bijzondere woonvorm voor senioren bedacht.

Op het gebied van duurzaamheid is hoog ingezet. Waterfront is een voorbeeldproject binnen de gemeente als het gaat om duurzame gebiedsontwikkeling. Op onderdelen als biodiversiteit, circulariteit en mobiliteit werd de lat hoog gelegd.

Kortom, een pareltje om te mogen begeleiden. Een prachtig voorbeeld voor het realiseren van een duurzame toekomst.

Terug naar overzicht