Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

0

Pro 10 rond uitdagende aanbesteding rondom wagenpark Cedris succesvol af

Gepubliceerd op: maandag 8 mei 2023

Pro 10 rond uitdagende aanbesteding rondom wagenpark Cedris succesvol af

Afgelopen maanden is Pro 10 druk bezig geweest met het begeleiden van aanbestedingen voor Cedris. Voor het contracteren van leveranciers voor het kopen en leasen van voertuigen werden Europese openbare aanbestedingen gestart. Met 47 deelnemers vanuit Cedris, die gezamenlijk een wagenpark van meer dan 3000 voertuigen bezitten, is de omvang behoorlijk te noemen.

De eerste aanbesteding betrof het leasen van voertuigen. Het leasen moest gebeuren op basis van het principe ‘full operational lease’, hiervoor is één inschrijver gecontracteerd. De tweede aanbesteding betrof het kopen van voertuigen en deze opdracht was onderverdeeld in vier percelen. Er zijn drie inschrijvers per perceel gecontracteerd. De percelen zagen er als volgt uit:

  • Perceel 1: Koop van personenwagens inclusief elektrische personenwagens
  • Perceel 2: Koop van niet elektrische bestelwagens / (kleine) personenbussen, inclusief 9-persoonsbussen
  • Perceel 3: Koop van elektrische bestelwagens
  • Perceel 4: Koop van elektrische (kleine) personenbussen, inclusief 9-persoonsbussen

Zowel bij het leasen als bij het kopen is er de optie ingebouwd voor het leveren van occasions en het leveren van voertuigen met alternatieve brandstof, anders dan elektrisch, geschikt voor toekomstige zero-emissiezones.

Er is gegund op basis van beste prijs-kwaliteitverhouding. Bij kwaliteit werd er gekeken naar duurzaamheid en social return. Bij prijs omtrent het leasen is er gekeken naar de leasetarieven die bestonden uit de restwaarde, kosten voor reparatie, onderhoud en banden, vervangend vervoer, verzekering, apk, etc. Bij de prijs omtrent het kopen is er gekeken naar de kortingspercentages, reparatie, onderhoud en banden en de gegarandeerde restwaarde voor de verschillende voertuigen.

De huidige markt maakte deze aanbesteding al een uitdaging. Tel het zoeken naar zoveel mogelijk flexibiliteit voor de deelnemers erbij op en je hebt de perfecte uitdaging voor Pro 10. Wij vonden het leuk om te doen en hebben het begeleiden van de aanbesteding naar ieders tevredenheid succesvol afgerond!

Terug naar overzicht