0

Subsidie voor professionalisering aanbestedingspraktijk

Gepubliceerd op: maandag 23 mei 2022

Subsidie voor professionalisering aanbestedingspraktijk

Als onderdeel van het programma ‘Beter Aanbesteden’ start vanaf 15 juni de subsidieregeling ‘Beter Aanbesteden’. Hiermee kunnen gemeenten, mkb-ondernemers, brancheorganisaties en ondernemersverenigingen projecten financieren die de aanbestedingspraktijk professionaliseren. De subsidie wordt verstrekt voor activiteiten die het identificeren en oplossen van knelpunten binnen de aanbestedingspraktijk mogelijk maken. In de publicatie van de regeling in de Staatscourant zijn voorbeelden te vinden van activiteiten die wel of niet in aanmerking komen voor de subsidie. Een harde eis voor het ontvangen van de subsidie is dat er een zo groot mogelijke doelgroep moet kunnen profiteren van de uitkomsten die met deze subsidieregeling worden gefinancierd.

Een aanvraag indienen kan van 15 juni 2022 tot en met 26 september 2022. Aanvragen indienen gaat via een digitaal platform van RVO. Dit platform wordt binnenkort bekend gemaakt. RVO voert de regeling dan ook uit, in samenwerking met PIANOo. De ontvanger van de subsidie dient binnen twee maanden een aanvang te maken met het project en heeft een jaar de tijd om het af te ronden. De ontvanger van de subsidie maakt de kennis, informatie en resultaten van het project openbaar, zodat deze vrij toegankelijk zijn voor de complete doelgroep en ten goede komen aan de professionalisering van de aanbestedingspraktijk.

Uiteraard kan Pro 10 ingezet worden voor het mede opstellen van het projectplan. Zo ondersteunen wij bij een goede omschrijving van het knelpunt dat u wilt oplossen en stellen wij samen met u een duidelijk overzicht op van de activiteiten die daarvoor nodig zijn. Dit is slechts een greep uit de punten die nodig zijn voor het binnenhalen van de subsidie. Heeft u een goed idee voor een project en wilt u graag in aanmerking komen voor de subsidie? Twijfel dan niet om ons in te schakelen. Wij helpen hier graag mee!

Op woensdag 8 juni is er een informatiebijeenkomst van 9.00 uur tot 11.00 uur. Dit is een online bijeenkomst, waarin er eerst een half uur uitleg is over de regeling met daarna anderhalf uur tijd voor vragen. Aanmelden kan via PIANOo.

Terug naar overzicht