Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Voorlichtingssessie aanbesteding Ster succes

Gepubliceerd op: donderdag 30 november 2023

Voorlichtingssessie aanbesteding Ster succes

Onlangs heeft Pro 10 de aanbesteding voor het contracteren van een IT-partner voor Stichting Etherreclame gepubliceerd. Uit de marktconsultatie, die afgelopen maart werd uitgevoerd, bleek dat er geen geschikte leverancier is om het huidige programma over te nemen. Hierdoor is Ster tot de conclusie gekomen zelf een STARlight 2.0 te bouwen.

STARlight is de huidige kernapplicatie waarmee andere applicaties worden aangestuurd. Denk aan het CRM, AFAS, het Klantportal en de externe boekingsportalen. Met dit ordermanagementsysteem werken dagelijks 45 tot 50 gebruikers en het systeem vormt de bron waar de externe boekingssystemen van mediabureaus hun data ophalen. De verouderde client-server wordt onderhouden door een team dat de pensioengerechtigde leeftijd benaderd en dient vervangen te worden.

Omtrent de onlangs gepubliceerde aanbesteding is er op 29 november jongsleden een voorlichtingssessie verzorgd door leveranciers waarin Ster de scope toelichtte en Pro 10 de aanbestedingsprocedure. De drukbezochte voorlichtingssessie zorgde voor enthousiaste reacties. Door de sessie werd de aanbesteding menselijker en ontstond er meer gevoel bij de context. Een veel gehoorde reactie was dan ook: “Dit zou bij veel meer aanbestedingen gedaan moeten worden”. Pro 10 is erg tevreden over het verloop van deze sessie en over de positieve reacties. Aanbesteden is mensenwerk en deze insteek vergroot wederzijds begrip. Wij dragen dan ook graag ons steentje bij aan toekomstige initiatieven als deze.

Terug naar overzicht