Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Maatschappelijk verantwoord inkopen: maximale social return bij aanbesteding BsGW

Gepubliceerd op: vrijdag 20 december 2019

Onlangs heeft Pro 10 de Europese openbare aanbesteding voor kantoorpost van BsGW Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen succesvol afgerond. Een belangrijk aspect van deze aanbesteding was social return: het creëren van duurzame werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

BsGW is een zelfstandig samenwerkingsverband in Limburg. Dit samenwerkingsverband houdt zich bezig met de heffing en inning van gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen en de uitvoering van de wet WOZ. Voor het ophalen, leveren en retourneren van kantoorpost was BsGW op zoek naar een maatschappelijk verantwoorde leverancier.

Sociaal en duurzaam

Onder begeleiding van Pro 10 heeft BsGW de aanbesteding succesvol doorlopen en is Business Post Limburg (BPL) gecontracteerd als duurzame partner voor postbezorging van BsGW. BPL onderscheidt zich door de combinatie van maximale social return (98%), efficiency,  een hoge bezorgzekerheid en een concurrerende prijsstelling. Daarnaast staat BPL ook bekend om haar sociale en duurzame karakter. Het postbedrijf biedt namelijk een werkplek voor mensen die niet gemakkelijk de stap naar de reguliere arbeidsmarkt kunnen maken. Ook zet BPL actief in op duurzaamheid: de post wordt vrijwel altijd per fiets of met een elektrisch vervoersmiddel vervoerd. Op deze manier streeft het bedrijf naar een CO2 neutrale postbezorging.

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen

Pro 10 is een MVO-bewuste en CO2-neutraal gecertificeerde organisatie. Eén van onze doelstellingen is het stimuleren van duurzaam inkopen bij onze opdrachtgevers. Maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) houdt in dat je niet alleen let op de prijs van wat je koopt, maar ook op de effecten van de inkoop op het milieu en sociale aspecten. Social return is hierbij een belangrijk thema.  Door het opnemen van sociale voorwaarden, wensen en eisen in een inkoop- of aanbestedingstraject, vragen we opdrachtnemers een sociale bijdrage te leveren aan de maatschappij. Zo zorgen we samen voor duurzame werkgelegenheid en meer kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Benieuwd naar andere projecten die wij begeleiden?  Bekijk onze ervaring

Terug naar overzicht