Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Algemene voorwaarden

Van toepassing op de rechtsverhoudingen met haar opdrachtgevers van:

Pro 10 BV h.o.d.n. Pro 10, Partners in Procurement & Tendering/h.o.d.n. ProTen, Procurement & Tenderpartner – KVK 27291285


Artikel 1. Begripsbepalingen

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

Gebruiker(s): de gebruiker(s) van deze algemene voorwaarden.

Opdrachtgever: de wederpartij van de gebruiker(s).

Overeenkomst: de dienstverleningsovereenkomst.

Partijen: Gebruiker(s) en Opdrachtgever gezamenlijk.

Werving & selectie: Gebruiker(s) in haar hoedanigheid als dienstverlener op het gebied van arbeidsbemiddeling met als doel het traceren, selecteren en interesseren van kandidaten om bij opdrachtgever in dienst te treden. In het kader van arbeidsbemiddeling wordt onder meer het vacatureplatform Your Next Workplace ingezet.

Interim-management: Gebruikers(s) in haar hoedanigheid van dienstverlener t.b.v. vraagstukken van haar Opdrachtgever waarbij een beroep wordt gedaan op het ter beschikking stellen van kennis en kunde ten behoeve van tijdelijke vraagstukken binnen de organisatie van bedoelde opdrachtgevers.

YNW: Your Next Workplace, het vacatureplatform dat door Gebruiker(s) is opgezet, wordt onderhouden/beheerd en geëxploiteerd waarbij Opdrachtgevers ruimte voor eigen vacatures, bedrijfsprofielen en bedrijfs-of vacaturevideo’s kunnen afnemen. Voor vacatures geldt de restrictie dat dit enkel HBO+ vacatures binnen het facilitaire werkveld kan betreffen.

Kandidaat: iedere natuurlijke persoon die is geselecteerd enerzijds aan de hand van de door Opdrachtgever aan Gebruiker(s) verstrekte wensen omtrent diens hoedanigheid, kundigheid en vaardigheden en de verstrekte inlichtingen betreffende de aard van de functie en anderzijds aan de hand van de bij Gebruiker(s) bekende hoedanigheid, kundigheid en vaardigheden van die natuurlijke persoon.

Jaarsalaris: alle belastbare inkomensbestanddelen, ongeacht de benaming, die een Kandidaat zal ontvangen in de periode van twaalf maanden na aanvang van zijn of haar werkzaamheden.

Standaard training: Standaard groepsgewijze training/opleiding zoals vermeld op de website van Gebruiker(s) waarop deelnemers op individuele basis kunnen inschrijven.

Maatwerktraining: Training door Gebruiker(s) ingericht ten behoeve van individuele en groepen deelnemers van één organisatie of Opdrachtgever waarvoor separaat offerte opgesteld wordt en ter zake waarvan tussen Partijen een Overeenkomst wordt gesloten.

Artikel 2. Toepasselijkheid

Lid 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op, en bindend ten aanzien van alle offertes, werkzaamheden en overeenkomsten tussen Gebruiker(s) en Opdrachtgever respectievelijk hun rechtsopvolgers.

Lid 2. Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen. Bedoelde afwijkingen gelden uitsluitend ten aanzien van de Overeenkomst tussen Gebruiker(s) en Opdrachtgever en aan afwijkende bepalingen kunnen geen rechten worden ontleend met betrekking tot later aangegane rechtsverhoudingen.

Lid 3. Indien één of meerdere bepalingen van de algemene voorwaarden of de Overeenkomst nietig zijn of niet rechtsgeldig worden, zullen alle overige bepalingen van kracht blijven. Partijen zullen over de bepalingen die nietig zijn of niet rechtsgeldig worden, overleg plegen teneinde een vervangende regeling te treffen, met dien verstande dat vervangende bepalingen worden geformuleerd die aansluiting vinden bij de strekking van de vervallen bepalingen.

Lid 4. Een verwijzing naar eigen inkoopvoorwaarden door Opdrachtgever wordt niet aanvaard.

Artikel 3. Grondslag offertes

Lid 1. Alle offertes worden schriftelijk dan wel elektronisch uitgebracht onder duidelijk omschreven voorwaarden en bepalingen. Elke offerte van Gebruiker(s) is vrijblijvend en kan derhalve onverwijld tot de aanvaarding daarvan nog worden herroepen door Gebruiker(s). Alle offertes van Gebruiker(s) hebben een standaard gestandsdoeningstermijn van 30 dagen. Indien Opdrachtgever na verloop van deze termijn niet tot aanvaarding van de offerte is overgegaan, is Gebruiker(s) gerechtigd, voor zover verandering van het niveau van lonen en kosten dit noodzaakt, de offerte, kostenbegroting en/of tarieven bij te stellen.

Lid 2. Opdrachtgever verstrekt Gebruiker(s) vóór aanvang van de werkzaamheden schriftelijk opdracht. Mocht Opdrachtgever de Overeenkomst niet binnen 30 dagen na de fysieke aanvang van de werkzaamheden hebben ondertekend, dan gelden de voorwaarden opgenomen in de offerte als bindend.

Lid 3. Offertes van Gebruiker(s) zijn gebaseerd op de informatie die door Opdrachtgever is verstrekt. Opdrachtgever staat ervoor in dat hij naar beste weten daarbij alle essentiële informatie voor de opzet en uitvoering van het onderzoek heeft verstrekt.

Lid4. Opdrachtgever kan, na overleg met Gebruiker(s), wijzigingen in het projectvoorstel aanbrengen. Indien voorafgaand aan de aanvaarding door Opdrachtgever zijnerzijds geen wijzigingen in het projectvoorstel zijn aangebracht, baseert Gebruiker(s) de werkzaamheden op het uitgebrachte voorstel.

Lid 5. Gebruiker(s) zal de door haar te verrichten advies- en onderzoeksdiensten naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren.

Artikel 4. Tijdschema, terbeschikkingstelling informatie en medewerking

Lid 1. Het tijdschema in de offerte van Gebruiker(s) is indicatief. Om de uitvoering van de opdracht goed en zoveel mogelijk volgens tijdschema te laten verlopen, verstrekt Opdrachtgever tijdig alle documenten, gegevens en medewerking die Gebruiker(s) nodig heeft. Dit geldt ook voor de terbeschikkingstelling van medewerkers van de eigen organisatie van Opdrachtgever die bij de werkzaamheden van Gebruiker(s) betrokken (zullen) zijn c.q. worden.

Lid 2. Indien na aanvang van de opdracht nieuwe relevante en/of essentiële informatie aan Opdrachtgever ter kennis komt dan is Opdrachtgever gehouden deze met bekwame spoed aan Gebruiker(s) te verstrekken.

Lid 3. Overschrijding van de geïndiceerde doorlooptijd is mogelijk in geval van niet tijdige aanlevering door Opdrachtgever van de door Gebruiker(s) benodigde gegevens, niet tijdige terbeschikkingstelling van medewerkers van de eigen organisatie van Opdrachtgever, veranderingen in de opdrachtstelling, e.d.

Artikel 5. Uitvoering van de Overeenkomst

Lid 1. De Overeenkomst komt tot stand op het moment dat de door Gebruiker(s) en Opdrachtgever ondertekende opdrachtbevestiging/Overeenkomst door Gebruiker(s) retour is ontvangen. De bevestiging is gebaseerd op de ten tijde daarvan door Gebruiker(s) aan Opdrachtgever verstrekte informatie. De bevestiging wordt geacht de Overeenkomst juist en volledig weer te geven.

Lid 2. Het staat Partijen vrij te bewijzen dat de Overeenkomst op andere wijze tot stand is gekomen.

Lid 3. Gebruiker(s) zal de Overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren. Deze verplichting heeft het karakter van een ‘inspanningsverplichting’, omdat het bereiken van het beoogde resultaat niet kan worden gegarandeerd.

Lid 4. Gebruiker(s) bepaalt de wijze waarop en door welke persoon de verleende opdracht uitgevoerd wordt, tenzij anders overeengekomen.

Lid 5. Gebruiker(s) kan eerst meer werkzaamheden verrichten en aan Opdrachtgever in rekening brengen dan waartoe opdracht is verstrekt, indien Opdrachtgever hiervoor vooraf toestemming heeft verleend.

Lid 6. Opdrachtgever draagt zorg voor het tijdig verstrekken van alle gegevens die voor de uitvoering of voltooiing van de opdracht, waarvan de Gebruiker(s) aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan Opdrachtgever redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn, voor het uitvoeren van de Overeenkomst. Indien de voor de uitvoering van de Overeenkomst benodigde gegevens niet tijdig of volledig aan Gebruiker(s) zijn verstrekt, heeft Gebruiker(s) het recht de uitvoering van de Overeenkomst op te schorten en/of de uit de vertraging voortvloeiende extra kosten volgens de gebruikelijke tarieven aan Opdrachtgever in rekening te brengen.

Lid 7. Opdrachtgever staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de aan Gebruiker(s) ter beschikking gestelde gegevens en bescheiden, ook indien deze van derden afkomstig zijn. Gebruiker(s) zal gerechtvaardigd uitgaan van die juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid.

Lid 8. Gebruiker(s) is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, ontstaan doordat Gebruiker(s) is uitgegaan en mocht uitgaan van door Opdrachtgever verstrekte gegevens die onjuist en/of onvolledig zijn, tenzij deze onjuistheid of onvolledigheid voor haar kenbaar behoorde te zijn.

Lid 9. Indien is overeengekomen dat de Overeenkomst gefaseerd zal worden uitgevoerd kan Gebruiker(s) de uitvoering van die onderdelen die tot een volgende fase behoren, opschorten totdat Opdrachtgever de resultaten van de daaraan voorafgaande fase schriftelijk heeft goedgekeurd.

Lid 10. Is Opdrachtgever een vooruitbetaling verschuldigd of dient hij voor de uitvoering benodigde informatie en/of materialen ter beschikking te stellen, dan gaat de termijn waarbinnen de werkzaamheden dienen te worden afgerond niet eerder in dan nadat de betaling geheel is ontvangen respectievelijk de informatie en/of materialen geheel ter beschikking zijn gesteld.

Lid 11. Termijnen waarbinnen de werkzaamheden dienen te zijn afgerond, zijn slechts te beschouwen als een fatale termijn indien dit uitdrukkelijk is overeengekomen.

Lid 12. De Overeenkomst kan, tenzij uitvoering blijvend onmogelijk is, door Opdrachtgever niet wegens termijnoverschrijding worden ontbonden, tenzij Gebruiker(s) de Overeenkomst ook niet of niet geheel uitvoert binnen een hem na afloop van de overeengekomen leveringstermijn schriftelijk aangezegde redelijke termijn. Ontbinding is dan toegestaan conform hetgeen gesteld is in art. 6:265 BW.

Artikel 6. Tarieven en betalingsvoorwaarden

Lid 1. De kosten worden conform het door Gebruiker(s) uitgebrachte voorstel in rekening gebracht. Betaling van de facturen dient te geschieden binnen 30 dagen na factuurdatum door middel van overschrijving op de ten name van Gebruiker(s) gestelde bankrekening onder vermelding van debiteur- en factuurnummer.

Lid 2. Bij overschrijding van de betalingstermijn behoudt Gebruiker(s) zich het recht voor de wettelijke rente over het factuurbedrag in rekening te brengen, zonder dat ingebrekestelling is vereist. Indien betaling achterwege blijft, is Gebruiker(s) bevoegd de uitvoering van de opdracht op te schorten.

Lid 3. Is Opdrachtgever in verzuim of schiet hij op andere wijze tekort in het nakomen van één of meer van zijn verplichtingen, dan komen alle redelijke kosten ter voldoening voor zijn rekening, zowel de gerechtelijke als de buitengerechtelijke. Een en ander met behoud van het recht van Gebruiker(s) om schadevergoeding en/of ontbinding te vorderen.

Lid 4. Opdrachtnemer kan niet worden verplicht tot het verstrekken van een factuur-bijlage in de vorm van een door Opdrachtgever voor akkoord getekende urenspecificatie.

Lid 5. Indien de opdracht is verstrekt door meer dan één opdrachtgever, zijn alle Opdrachtgevers, ongeacht de tenaamstelling van de declaratie, hoofdelijk aansprakelijk voor de nakoming van de verplichtingen zoals in dit artikel aangegeven.

Lid 6. In geval van liquidatie, faillissement of surséance van betaling van Opdrachtgever zullen de vorderingen van Gebruiker(s) en de verplichtingen van Opdrachtgever jegens Gebruiker(s) onmiddellijk opeisbaar zijn.

Artikel 7. Opschorting en ontbinding

Lid 1. Gebruiker(s) is bevoegd de nakoming van de verplichtingen op te schorten of de Overeenkomst te ontbinden, indien:

  1. Opdrachtgever de verplichtingen uit de Overeenkomst niet of niet volledig nakomt.
  2. Na het sluiten van de Overeenkomst Gebruiker(s) ter kennis gekomen omstandigheden goede grond geven te vrezen dat Opdrachtgever de verplichtingen niet zal nakomen. In geval er goede grond bestaat te vrezen dat Opdrachtgever slechts gedeeltelijk of niet behoorlijk zal nakomen, is de opschorting slechts toegelaten voor zover de tekortkoming haar rechtvaardigt.

Lid 2. Voorts is Gebruiker(s) bevoegd de Overeenkomst te (doen) ontbinden indien zich omstandigheden voordoen die van dien aard zijn dat nakoming van de Overeenkomst onmogelijk of naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid niet langer kan worden gevergd dan wel indien zich anderszins omstandigheden voordoen die van dien aard zijn dat ongewijzigde instandhouding van de Overeenkomst in redelijkheid niet mag worden verwacht.

Lid 3. Indien de Overeenkomst wordt ontbonden zijn de vorderingen van Gebruiker(s) op Opdrachtgever onmiddellijk opeisbaar. Indien Gebruiker(s) de nakoming van de verplichtingen opschort, behoudt hij zijn aanspraken uit de wet en Overeenkomst. Gebruiker(s) behoudt steeds het recht schadevergoeding te vorderen.

Artikel 8. Wijziging en tussentijdse beëindiging (opzegging) van de Overeenkomst

Lid 1. Gebruiker(s) mag van haar bevoegdheid tot voortijdige beëindiging slechts gebruik maken als ten gevolge van feiten of omstandigheden die zich aan haar invloed onttrekken of haar niet toerekenbaar zijn, voltooiing van de opdracht conform de bevestigde offerte in redelijkheid niet kan worden gevergd. Gebruiker(s) behoudt daarbij aanspraak op betaling van de declaraties voor tot dan toe verrichte werkzaamheden en reeds gemaakte kosten, waarbij aan Opdrachtgever op zijn verzoek, de voorlopige resultaten van het tot dan toe verrichte werk ter beschikking worden gesteld. Voor zover dit extra kosten met zich meebrengt, worden deze in rekening gebracht.

Lid 2. Indien tot voortijdige beëindiging is overgegaan door of vanwege Opdrachtgever, heeft Gebruiker(s) ten aanzien van het ontstane en aannemelijk te maken bezettingsverlies en de reeds gemaakte kosten recht op compensatie.

Lid 3. Indien één der partijen in staat van faillissement geraakt, surseance van betaling aanvraagt of de bedrijfsvoering staakt heeft de wederpartij het recht de Overeenkomst zonder inachtneming van een eventuele opzegtermijn te beëindigen, een en ander onder voorbehoud van rechten.

Artikel 9. Derden

Lid 1. Gebruiker(s) heeft het recht voor de uitvoering van de opdracht onafhankelijke derden in te schakelen. Gebruiker(s) stelt Opdrachtgever daarvan vooraf in kennis. Met “medewerkers” van Gebruiker(s) wordt dan tevens (medewerkers van) een dergelijke derde bedoeld.

Lid 2. Indien Gebruiker(s) een opdracht krijgt die ook werkzaamheden op een ander dan haar eigen vakgebied met zich meebrengt, kan Gebruiker(s) daarvoor ter zake gespecialiseerde deskundigen inschakelen. Ook in dat geval zal Gebruiker(s) Opdrachtgever van tevoren op de hoogte brengen. Als aan het inschakelen van deze andere deskundigen kosten voor Opdrachtgever zijn verbonden, dient vooraf toestemming van Opdrachtgever te worden verkregen.

Artikel 10. Intellectueel eigendom en restitutie van aan Opdrachtgever toebehorende zaken

Lid 1. Na afronding van de opdracht is Gebruiker(s) verplicht tot teruggave van alle aan Opdrachtgever toebehorende zaken die hij onder zich heeft.

Lid 2. Opdrachtgever wordt eigenaar van het door Gebruiker(s) ter beschikking gestelde materiaal, zoals tussen- en adviesrapportages nadat de laatste (termijn)factuur is voldaan waarmee geen facturen die in een directe relatie tot de opdracht staan, nog openstaan. Opdrachtgever heeft het recht stukken te vermenigvuldigen en openbaar te maken voor zover passend binnen het doel van de opdracht.

Lid 3. Gebruiker(s) behoudt alle intellectuele eigendomsrechten voor materiaal dat bij het uitvoeren van de opdracht door of vanwege Gebruiker(s) is ontwikkeld of reeds voorheen door of vanwege haar waren ontwikkeld.

Lid 4. Gebruiker(s) behoudt het recht de door uitvoering van de werkzaamheden toegenomen kennis en kunde voor andere doeleinden te gebruiken, voor zover hierbij geen vertrouwelijke informatie ter kennis van derden wordt gebracht.

Lid 5. Anders dan passend binnen het doel van de opdracht, is het Opdrachtgever uitdrukkelijk verboden die producten, waaronder mede begrepen software, (systeem)ontwerpen, werkwijzen, adviezen, rapporten, schetsen, tekeningen, software, (model)contracten en andere geestesproducten van Gebruiker(s), een en ander in de ruimste zin des woords, al dan niet met inschakeling van derden te verveelvoudigen, te openbaren of te exploiteren, zonder voorafgaand verkregen schriftelijke toestemming van Gebruiker(s).

Artikel 11. Overmacht

Lid 1. Gebruiker(s) is niet gehouden tot nakoming van enige verplichting jegens Opdrachtgever indien dit door Gebruiker(s) redelijkerwijs niet mogelijk is ten gevolge van buiten toedoen van Gebruiker(s) ontstane veranderingen die bij het aangaan van de verplichtingen niet konden worden voorzien.

Lid 2. Onder overmacht wordt onder meer verstaan: elke buiten de invloed van Gebruiker(s) liggende of elke voor haar redelijkerwijs niet voorziene omstandigheid, die de nakoming van de verplichtingen van de Overeenkomst tijdelijk of blijvend verhindert. Onder dergelijke omstandigheden zijn onder meer, doch niet beperkt tot, begrepen: oorlog, oorlogsgevaar, rellen of andere verstoringen van de openbare orde, pandemieën, brand, natuurrampen, staking, (beperkende) overheidsmaatregelen, het niet verkrijgen van benodigde vergunningen en bedrijfsstoornissen, alsmede het geheel of gedeeltelijk in gebreke blijven van derden van wie zaken of diensten worden ontvangen.

Lid 3. Onder overmacht wordt behalve het hiervoor gestelde mede verstaan het uitvallen van een medewerker van Gebruiker(s) ten gevolge van ziekte, arbeidsongeschiktheid, overlijden, werkweigering of ontslagname. Indien Gebruiker(s) door het uitvallen van bovengenoemde personen, niet in staat is de dienstverlening ongestoord voort te zetten, zal zij haar best doen een andere geschikte medewerker te vinden om de dienstverlening alsnog te laten voortzetten. Gebruiker(s) is evenwel niet aansprakelijk voor het moeten opschorten en/of beëindigen van de overeengekomen dienstverlening ten gevolge van het uitvallen van voornoemde personen bij overmacht.

Lid 4. Gedurende de overmacht worden de verplichtingen van Gebruiker(s) opgeschort. Indien de periode waarin als gevolg van overmacht nakoming van de verplichtingen door Gebruiker(s) niet mogelijk is, langer duurt dan twee maanden zijn beide Partijen gerechtigd de Overeenkomst te ontbinden zonder dat in dat geval enig recht op schadevergoeding ontstaat.

Lid 5. Indien Gebruiker(s) bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan, of slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen kan voldoen, is zij gerechtigd het reeds uitgevoerde c.q. uitvoerbare deel afzonderlijk te factureren en is Opdrachtgever gehouden bedoelde factuur te voldoen als betrof het een afzonderlijk contract. Dit geldt niet als het reeds uitgevoerde c.q. uitvoerbare deel geen zelfstandige waarde heeft.

Artikel 12. Aansprakelijkheid

Lid 1. Gebruiker(s) is aansprakelijk voor tekortkomingen in de uitvoering van de opdracht, voor zover deze het gevolg zijn van het niet in acht nemen van zorgvuldigheid, deskundigheid en vakmanschap, waarop door Opdrachtgever ten aanzien van de uitvoering van de opdracht redelijkerwijs mocht worden vertrouwd. Gebruiker(s) is nimmer aansprakelijk voor enige vorm van gevolgschade of indirecte schade, daaronder begrepen (doch niet beperkt tot) schade wegens gederfde winst of gemiste besparingen. Indien een fout wordt gemaakt als gevolg van het feit dat Opdrachtgever Gebruiker(s) onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt, kan Gebruiker(s) voor de daardoor ontstane schade nimmer aansprakelijk worden gehouden.

Lid 2. De aansprakelijkheid van Gebruiker(s), voor zover deze door haar aansprakelijkheidsverzekering wordt gedekt, is beperkt tot het bedrag van de door de verzekeraar gedane uitkering.

Lid 3. Indien de verzekeraar in enig geval niet tot uitkering overgaat, wordt de aansprakelijkheid van Gebruiker(s) voor schade door tekortkomingen beperkt tot het bedrag van het honorarium dat Gebruiker(s) voor haar werkzaamheden in het kader van de opdracht heeft ontvangen.

Lid 4. In afwijking van hetgeen in lid 3. is gesteld, wordt bij een opdracht met een langere looptijd dan zes maanden, de aansprakelijkheid verder beperkt tot het over de laatste zes maanden verschuldigde honorarium. Voorgaande zin vindt geen toepassing indien er aan de zijde van Gebruiker(s) sprake is van opzet of grove nalatigheid, in een dergelijk geval geldt het honorarium van de looptijd van de gehele opdracht als uitgangspunt.

Lid 5. Eventuele aanspraken van Opdrachtgever op schadevergoeding dienen binnen 90 dagen na het ontdekken van de schade te zijn ingediend, bij gebreke waarvan Opdrachtgever zijn rechten heeft verwerkt.

Lid 6. Indien de inschakeling van één of meer derden op verzoek of met toestemming van Opdrachtgever is geschied, is Gebruiker(s) voor eventuele tekortkomingen van die derde(n) en de eventueel door derde(n) veroorzaakte schade niet aansprakelijk.

Artikel 13. Arbeidsverhouding met Opdrachtgever

Lid 1. Het is Opdrachtgever en daaraan gelieerde ondernemingen gedurende de looptijd van de overeenkomst en een periode van 12 maanden na beëindiging van de overeenkomst, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Gebruiker(s), niet toegestaan op (in)directe wijze een arbeidsverhouding aan te gaan met gedetacheerden, interim managers, kandidaten en andere medewerkers.

Lid 2. In geval van overtreding van het gestelde in het eerste lid van dit artikel is Opdrachtgever aan Gebruiker(s) een direct opeisbare boete van € 50.000,- per overtreding verschuldigd, onverminderd het recht van Gebruiker(s) om in plaats van boete(s) volledige schadevergoeding te vorderen voor zover de werkelijk geleden schade de bedongen boete(s) te boven gaat.

Artikel 14. Vertrouwelijkheid en geheimhouding

Lid 1. Partijen zijn verplicht tot geheimhouding tegenover derden ten aanzien van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun Overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de andere partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.

Lid 2. Gebruiker(s) neemt in het kader van de opdracht alle in redelijkheid mogelijke voorzorgsmaatregelen ter bescherming van de belangen van Opdrachtgever.

Lid 3. Gebruiker(s) is niet gerechtigd de informatie die aan hem door Opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld aan te wenden tot een ander doel dan waarvoor zij werd verkregen. Hierop wordt echter een uitzondering gemaakt in geval Gebruiker(s) voor zichzelf optreedt in een arbitrage-, tucht-, civiele, of strafprocedure waarbij deze stukken van belang kunnen zijn en Gebruiker(s) zich ter zake niet kan beroepen op een wettelijk dan wel door de bevoegde rechter erkend of toegestaan recht van verschoning.

Lid 4. Gebruiker(s) zal zijn verplichtingen op grond van dit artikel opleggen aan eventueel door hem ingeschakelde derden.

Artikel 15. Conflicting accounts

Gebruiker(s) zal geen opdracht aanvaarden ten aanzien waarvan zij behoort te begrijpen dat uitvoering daarvan strijdig is met de belangen van bestaande opdrachtgevers. Gebruiker(s) is gehouden bij aanvaarding van nieuwe opdrachten het aspect strijdigheid zorgvuldig te onderzoeken. Alleen met schriftelijke toestemming van de betrokken Opdrachtgever(s) mag Gebruiker(s) een dergelijke opdracht aannemen. Opdrachtgever is desgevraagd verplicht het strijdige karakter van een eventuele overeenkomst met een nieuwe opdrachtgever overtuigend aan te tonen.

Artikel 16. Klachten

Lid 1. Klachten over de verrichte werkzaamheden dienen voor Opdrachtgever binnen 8 kalenderdagen na ontdekking, doch uiterlijk binnen 14 kalenderdagen na voltooiing van de betreffende werkzaamheden schriftelijk te worden gemeld aan Gebruiker(s). Het uitgangspunt bij meningsverschillen, disputen of klachten is dat Gebruiker(s) altijd eerst in gesprek gaat met Opdrachtgever. Gebruiker(s) zal in geval van een klacht een oplossing op maat nastreven.

Lid 2. Indien een klacht gegrond is, zal Gebruiker(s) de werkzaamheden zoals overeengekomen alsnog verrichten, tenzij dit inmiddels voor Opdrachtgever aantoonbaar zinloos is geworden. Dit laatste dient schriftelijk kenbaar te worden gemaakt. Indien het alsnog te verrichten van de overeengekomen dienstverlening niet meer mogelijk of zinvol is, zal de Gebruiker(s) slechts aansprakelijk zijn binnen de grenzen van artikel 12.

Artikel 17. Geschillen en toepasselijk recht

Lid 1. Alle geschillen die mochten ontstaan naar aanleiding van de werkzaamheden, offerte of Overeenkomst, dan wel nadere overeenkomsten die daarvan het gevolg zijn, zullen uitsluitend worden voorgelegd binnen het Arrondissement Gelderland, locatie Arnhem. Niettemin heeft Gebruiker(s) het recht haar wederpartij te dagvaarden voor de volgens de wet bevoegde rechter.

Lid 2. Op elke Overeenkomst tussen Gebruiker(s) en haar Opdrachtgever is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Interim-management en Werving & Selectie

Ten aanzien van Overeenkomsten m.b.t. de dienstverlening van Gebruiker(s) op het gebied van arbeidsbemiddeling en interim management geldt aanvullend hetgeen onderstaand in art. 18 tot en met art. 25 is gesteld. Daar waar sprake is van tegenstrijdigheid met overige bepalingen opgenomen in deze voorwaarden, prevaleert met betrekking tot dienstverlening op het gebied van interim-management en werving & selectie hetgeen hieronder in de artt. 18 tot en met 25 is opgenomen.

Artikel 18. Totstandkoming overeenkomst en grondslag honorarium

Lid 1. Afhankelijk van de overeengekomen wijze van dienstverlening wordt het honorarium op de navolgende wijze vastgesteld.

Het honorarium voor bemiddeling bij werving en selectie van medewerkers voor Opdrachtgevers wordt uitgedrukt in een percentage van het volledige bruto jaarsalaris van de aan te trekken Kandidaat. Vooraf wordt in overleg met Opdrachtgever het percentage van de betreffende opdracht alsmede een indicatie van het betreffende jaarsalaris vastgesteld. Bij verstrekking van de opdracht wordt het honorarium als volgt in rekening gebracht:

Lid 2. Werving & selectie opdracht

Bij aanvang van de procedure brengt Gebruiker(s) een zgn. “opstart fee” van 7,5% van het overeengekomen, gemiddelde geschatte, fulltime bruto jaarinkomen (inclusief vakantiegeld en eventuele 13e maand) in rekening. Het restant van de afgesproken fee (gebaseerd op het daadwerkelijk overeengekomen fulltime bruto jaarinkomen inclusief vakantiegeld en eventuele 13e maand) wordt in rekening gebracht bij overeenstemming tussen Opdrachtgever en Kandidaat vastgelegd in een arbeidsovereenkomst of enige andere overeenkomst. Op bedoelde fee wordt de reeds in rekening gebrachte opstart fee in mindering gebracht.

Lid 3. Executive Search

Bij een Executive Search wordt een derde deel van het honorarium in rekening gebracht bij het verstrekken van de opdracht. Daarop volgend wordt nogmaals een derde deel in rekening gebracht op het moment dat de geselecteerde Kandidaten aan Opdrachtgever worden voorgesteld. Het laatste deel (gebaseerd op het daadwerkelijk overeengekomen fulltime bruto jaarsalaris) wordt in rekening gebracht bij overeenstemming tussen Opdrachtgever en Kandidaat vastgelegd in een arbeidsovereenkomst of enige andere overeenkomst.

Lid 4. Interim-management

Het honorarium voor interim-management wordt uitgedrukt in een uurtarief of een dagprijs die is gebaseerd op een achturige werkdag in een normale werkweek (maandag tot en met vrijdag) of een tijdsinzet vergelijkbaar met één volledige werkdag verspreid over meerdere dagen in een normale werkweek. Voor overwerk, werk op zon- en feestdagen zal een bijzonder uurtarief worden overeengekomen.

Lid 5. Onder honorarium wordt niet verstaan de plaatsings- en productiekosten van advertenties in de media (anders dan op YNW). Deze kosten zullen afzonderlijk aan Opdrachtgever worden doorberekend.

Lid 6. Indien Opdrachtgever zonder werving & selectie- en/of interim-opdracht gebruik wenst te maken van de diensten van YNW, worden tussen Opdrachtgever en Gebruiker(s) aparte prijsafspraken gemaakt e.e.a. afhankelijk van de af te nemen producten (losse vacature-plaatsing, abonnement vacature-plaatsing, plaatsing van bedrijfsprofiel, ontwikkeling en plaatsing bedrijfs- en/of vacaturevideo).

Lid 7. Overige kosten, reis-, verblijf- en onkosten die gedurende de (interim)opdracht door de Kandidaat gemaakt worden, worden één op één aan Opdrachtgever doorbelast.

Artikel 19. Informatieverstrekking Werving & selectie-opdrachten

Teneinde Gebruiker(s) in de gelegenheid te stellen haar (restant)vergoeding aan Opdrachtgever te factureren, dient Opdrachtgever Gebruiker(s) onverwijld en volledig in kennis te stellen van haar voornemen met een door Gebruiker(s) voorgestelde Kandidaat een (arbeids)overeenkomst aan te gaan. Tevens dient Opdrachtgever Gebruiker(s) onverwijld en volledig in kennis te stellen van de inhoud van een contractaanbieding of overeenkomst die door Opdrachtgever met een door Gebruiker(s) voorgestelde Kandidaat wordt of zal worden aangegaan.

Artikel 20. Voortijdige beëindiging Werving & selectie-opdrachten

Bij voortijdige beëindiging van de lopende werving & selectie-opdracht blijft de verplichting tot betaling van het overeengekomen honorarium bestaan. De hoogte van het verschuldigde bedrag is afhankelijk van het moment van voortijdige beëindiging en soort opdracht:

Lid 1. Executive search

Bij een executive search wordt een derde deel van het overeengekomen honorarium tot het moment van voorstellen van Kandidaten in rekening gebracht en twee-derde van het overeengekomen honorarium na het moment van voorstellen van Kandidaten.

Lid 2. Werving & selectie opdracht

Er vindt geen restitutie plaats van de opstart fee indien de opdracht wordt ingetrokken nadat Gebruiker(s) Kandidaten heeft gepresenteerd en niet binnen drie werkdagen is aangegeven waarom de Kandidaten niet worden uitgenodigd voor een eerste gesprek. Of op het moment dat er minimaal één van de door Gebruiker(s) voorgestelde Kandidaten op éérste gesprek is geweest maar waarbij uiteindelijk geen van de Kandidaten, om welke reden dan ook, wordt gecontracteerd.

De verrekening van een en ander dient te geschieden binnen tien dagen na de beëindiging.

Artikel 21. Afrondingstermijn

Over de tijd waarbinnen een opdracht voor Werving & selectie zal zijn voltooid, kunnen slechts afspraken worden gemaakt die een indicatief karakter hebben. Gebruiker(s) neemt een inspanningsverplichting op zich en verstrekt geen garanties met betrekking tot de afrondingsdatum van een opdracht.

Artikel 22. Derdenwerking

Kandidaten worden onder confidentialiteit aan Opdrachtgever gepresenteerd. Indien Opdrachtgever bedoelde Kandidaten aan derden presenteert zal, bij eventuele aanstelling of het aangaan van enig andere arbeidsverhouding, Opdrachtgever gehouden zijn tot betaling van het eerder overeengekomen honorarium. Het in art. 13 en in het onderhavige artikel gestelde, geldt eveneens voor aanstelling van een Kandidaten in organisaties die in enig verband aan de organisatie van Opdrachtgever gelieerd zijn.

Artikel 23. Beëindiging dienstverband door Kandidaat

In geval een dienstverband tussen een door Gebruiker(s) geplaatste Kandidaat en Opdrachtgever binnen drie maanden na indiensttreding door de Kandidaat op eigen initiatief (anders dan op grond van de wet, van rechtswege, op initiatief van Opdrachtgever of door overmacht) wordt beëindigd, dan zal Gebruiker(s) een nieuwe Kandidaat werven en selecteren zonder daarvoor opnieuw een honorarium in rekening te brengen. Slechts eventuele advertentiekosten zullen aan Opdrachtgever worden doorberekend.

Artikel 24. Aansprakelijkheid en vrijwaring m.b.t. onjuistheid verstrekte informatie

Indien Opdrachtgever gebruik maakt van de dienstverlening van Gebruiker(s) in het kader van YNW, is Opdrachtgever verantwoordelijk voor de juistheid van de informatie die wordt aangeleverd t.b.v. het opstellen van vacatureteksten, bedrijfsprofielen en/of de vervaardiging van vacature- en/of bedrijfsvideo’s. Opdrachtgever vrijwaart Gebruiker(s) voor alle schade (waaronder gevolgschade begrepen) die mogelijkerwijs voortvloeit uit het verstrekken van onjuiste informatie. Eveneens vrijwaart Opdrachtgever Gebruiker(s) voor de gevolgen van mogelijke inbreuk op rechten van derden (waaronder begrepen, maar niet beperkt tot intellectuele eigendomsrechten) t.a.v. alle informatie die wordt aangeleverd en geplaatst op YNW. Opdrachtgever zal alle schade, boetes en kosten die Gebruiker(s) in verband daarmee ondervindt, aan Gebruiker(s) vergoeden.

Artikel 25. Intellectueel eigendom

Lid 1. Aan Opdrachtgever komt het uitsluitend recht van intellectueel eigendom toe op werken die auteursrechtelijk beschermd zijn en die gedurende de Overeenkomst zijn vervaardigd door de Kandidaat/interimmanager. Het hiervoor gestelde geldt niet voor modellen, methodes en technieken die voorafgaand aan de opdracht door Gebruiker(s) zijn ontwikkeld en ten grondslag liggen aan door Kandidaat/interimmanager in het kader van de opdracht vervaardigde werken. In een dergelijk geval verkrijgt Opdrachtgever enkel het gebruiksrecht beperkt tot het doel van de opdracht.

Lid 2. Met betrekking tot in het kader van YNW vervaardigde bedrijfs- en vacaturevideo’s verkrijgt Opdrachtgever een onbeperkte gebruikslicentie.

Trainingen & Opleidingen

Ten aanzien van Overeenkomsten m.b.t. de dienstverlening van Gebruiker(s) op het gebied van trainingen, opleidingen, verander-, leer- en ontwikkelprogramma’s en begeleiding en training ten behoeve van implementatie van bedoelde programma’s alsmede de conceptontwikkeling, realisatie, het bouwen en activeren van communities, geldt aanvullend hetgeen onderstaand in art. 26 tot en met art. 31 is gesteld. Daar waar sprake is van tegenstrijdigheid met overige bepalingen in deze voorwaarden, prevaleert met betrekking tot dienstverlening op het gebied van Trainingen & Opleidingen hetgeen hieronder in de art. 26 tot en met 31 is opgenomen.

Artikel 26. Totstandkoming van de overeenkomst m.b.t. Standaard trainingen/opleidingen en Maatwerktrainingen

Lid 1. In geval van een Standaard training/opleiding komt de Overeenkomst tot stand door aanvaarding van de opdracht welke blijkt uit de schriftelijke bevestiging door Gebruiker(s) op de inzending van het (elektronische) inschrijfformulier door Opdrachtgever dan wel doordat Gebruiker(s) een begin van uitvoering heeft gegeven van de Overeenkomst.

Lid 2. In geval van een Maatwerktraining komt de Overeenkomst tot stand door rechtsgeldige ondertekening door de Opdrachtgever van de door Gebruiker(s) opgestelde offerte, of door rechtsgeldige, schriftelijke bevestiging door Gebruiker(s) van hetgeen mondeling met Opdrachtgever is overeengekomen.

Artikel 27. Prijzen Standaard training/opleiding en Maatwerktraining

Lid 1. Ten aanzien van Standaard trainingen/opleidingen geldt dat alle door Gebruiker(s) opgegeven prijzen exclusief BTW zijn. De op de website van Gebruiker(s) vermelde prijzen zijn inclusief arrangementskosten (uitsluitend lunch, koffie, thee en frisdrank) en trainingsmaterialen en exclusief overige arrangementskosten (zoals alcoholische dranken, diner en overnachtingen) en BTW.

Lid 2. Ten aanzien van Maatwerktrainingen geldt dat alle door de Gebruiker(s) in haar offerte opgegeven prijzen met betrekking tot maatwerktrainingen exclusief arrangementskosten en exclusief BTW zijn.

Artikel 28. Annulering en wijziging

Lid 1. In geval hierna sprake is van annulering, geldt als annuleringsdatum de datum van het poststempel of e-maildatum.

Lid 2. Gebruiker(s) heeft het recht zonder opgaaf van redenen een opdracht te annuleren of deelname van een Opdrachtgever dan wel de door Opdrachtgever aangewezen deelnemer te weigeren, in welke gevallen Opdrachtgever recht heeft op terugbetaling van het volledige door deze aan Gebruiker(s) betaalde bedrag. Een dergelijke annulering leidt niet tot enige vorm van schadeplichtigheid van Gebruiker(s).

Lid 3. Annuleringskosten zijn verschuldigd en opeisbaar op soortgelijke wijze als door Gebruiker(s) toegezonden facturen.

Artikel 29. Annulering Standaard training/opleiding

Lid 1. Opdrachtgever kan een opdracht annuleren. Indien de annulering binnen 4 weken vóór de overeengekomen datum van uitvoering van de opdracht plaatsvindt, is opdrachtgever 100% van de overeengekomen prijs verschuldigd.

Lid 2. Annulering van een opdracht dient schriftelijk te geschieden.

Lid 3. In geval van verhindering van een deelnemer is Opdrachtgever gerechtigd een vervanger te laten deelnemen.

Artikel 30. Annulering Maatwerktrainingen

Lid 1. Opdrachtgever heeft het recht de opdracht schriftelijk te annuleren. Tot 8 weken voor aanvang van de opdracht kan annulering of wijziging van de overeengekomen datum/data kosteloos geschieden.

Lid 2. Bij annulering of wijziging tussen de 8 tot 4 weken voor aanvang van de opdracht is Opdrachtgever verplicht 50% van de overeengekomen opdrachtsom te vergoeden.

Lid 3. Bij annulering of wijziging tussen de 4 tot 2 weken voor aanvang van de opdracht is Opdrachtgever verplicht 75% van de overeengekomen opdrachtsom te vergoeden.

Lid 4. Bij annulering of wijziging korter dan 2 weken voor aanvang van de opdracht is Opdrachtgever verplicht 100% van de overeengekomen opdrachtsom te vergoeden.

Lid 5. Aan bovengenoemde betalingsverplichting dient binnen 30 dagen na de factuurdatum voldaan te zijn.

Artikel 31. Aanvullende bepalingen betreffende betaling

Lid1. Gebruiker(s) brengt de door Opdrachtgever verschuldigde vergoedingen voor Standaardtrainingen in rekening door middel van een factuur. Opdrachtgever dient de verschuldigde vergoedingen uiterlijk 1 maand voor aanvang van de training/opleiding of opdracht te voldoen, op de door Gebruiker(s) aangegeven wijze zonder dat Opdrachtgever zich kan beroepen op opschorting of verrekening wegens een (veronderstelde) tekortkoming in de uitvoering van de door Gebruiker(s) aanvaarde opdracht waarop de factuur betrekking heeft, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

Lid 2. In geval van Maatwerktrainingen dienen facturen uiterlijk 30 dagen na factuurdatum te zijn voldaan. De facturatie-termijnen en/of –data worden per opdracht tussen Gebruiker(s) en Opdrachtgever overeengekomen.

Lid 3. Bij overschrijding van de betalingstermijn is Opdrachtgever zonder enige ingebrekestelling in verzuim.

Lid 4. Is Opdrachtgever in verzuim, dan behoudt Gebruiker(s) zich het recht voor om de deelnemers van Opdrachtgever voor (vervolg)opdrachten uit te sluiten.

Deze Algemene Voorwaarden zijn van kracht met ingang van 1 februari 2025 en treden in de plaats van alle eerder door Gebruikers gehanteerde Algemene Voorwaarden.